Menține-te fit în această toamnă cu activități în aer liber!

Toamna este un anotimp de tranziție care, treptat, nu prea îmbie la sport în aer liber. Diminețile sunt din ce în ce mai răcoroase și mai întunecoase, serile la fel, așa că, antrenamentele în aer liber nu mai sunt chiar atât de atractive. Până și turele de alergare au devenit un demers temerar. Totuși, nu trebuie să renunți și să te retragi în sală. Chiar dacă e mai răcoare, afară există o serie de alternative outdoor pentru a-ți păstra tonusul până când iarna nu te va trimite, fără drept apel în sală. Așadar, cât mai poți, profită de mișcarea în aer liber! Cum? Avem noi niște sugestii!

1. Urmărește competițiile pentru amatori. Toamna, prin orașe se organizează o serie de evenimente sportive. Crosuri, maratoane, ture de alergare sau concursuri cicliste, sunt disponibile la aproape fiecare sfârșit de săptămână. Înscrie-te la o astfel de competiție pentru a obține motivația necesară unei pregătiri intense. Dacă te vei înscrie la un cros, cu siguranță nu vei neglija turele de alergare. Mai mult, vei forța să reușești timpi mai buni. Câștigi și un antrenament cardio excelent, dar și satisfacția progresului, de fiecare dată când îți depășești limitele.

2. Ieși în natură. Fie că mergi cu bicicleta, fie într-o tură de alergare montană sau pur și simplu într-o drumeție, vei avea ocazia nu doar de o sesiune sănătate fizică, ci te vei bucura și de frumusețile pe care ți le oferă natura. Toamna te poate delecta cu imagini și culori extraordinare. Încearcă să profiți de weekendurile frumoase și să ieși în natură, măcar pentru câteva ore.

3. Atenție la echipament. Odată cu răcirea vremii, nu mai poți forța șortul și tricoul de vară. Îmbracă-te în straturi cu articole vestimentare special concepute pentru sport. Echipamentul sportiv dedicat va forma o barieră eficientă împotriva aerului rece și va asigura, în același timp, eliminarea umezelii, păstrând pielea cât mai uscată. Nu exclude mănușile și căciula, mai ales dacă ieși din oraș într-o tură montană.

4. Hidratare. Poate nu simți o nevoie atât de intensă de hidratare ca în timpul verii, dar această nevoie există. Chiar dacă nu transpiri atât de abundent, bea apă deoarece te va ajuta atât în faze de recuperare post-antrenament, cât și în controlarea apetitului. Pentru a-ți fortifica sistemul imunitar bea ceai. Ceaiul verde și cel negru sunt două sortimente bogate în antioxidanți, așa că nu ar strica să bei câte o cană pe zi.

5. Antrenează-te dimineața. Prima parte a zilei este ideală pentru a obține cele mai bune rezultate și beneficii de pe urma antrenamentului. Chiar dacă îți este greu să te trezești, străduiește-te! Vitalitatea și buna dispoziție pe care le vei obține după antrenament merită cu desăvârșire efortul. În plus, dacă intri într-un program matinal de antrenamente, vei câștiga serile pentru odihnă și relaxare.

Toamna poate să te facă să pierzi din motivație dar, odată ce intri în ritm te vei simți extraordinar, chiar dacă va trebui să faci față aerului mai rece specific anotimpului.

Leave a Reply