Chiar te poate motiva echipamentul potrivit pentru a-ți respecta programul de antrenament?

Aparent, echipamentul sportiv potrivit face mai mult decât pare în antrenamentele tale. Se ocupă de un aspect esențial, respectiv, motivarea. Fenomenul apare indiferent de sex, dar se manifestă cu predilecție la femei. Mai mult, echipamentul sport a intrat în trendurile modei casual, fiind preferat pentru activitățile de timp liber afară, fie că sunt excursii sau o sesiune de cumpărături la supermarket. Dacă ai un ochi format, cu siguranță ai observat prin magazine femei sau bărbați purtând pantofi sport performanți pentru alergare. Fenomenul a fost observat și analizat de psihologi care au ajuns la concluzia că îmbrăcămintea sport poate declanșa niște mecanisme la nivelul creierului care influențează pozitiv performanța în timpul antrenamentelor.

Pe scurt, echipamentul pe care îl porți te poate determina să îți îmbunătățești performanțele, de aceea, este recomandat să ai și o garderobă variată pentru sport, asta în cazul în care te pasionează mișcarea și un stil de viață sănătos. Deși nu există cercetări foarte vaste în ceea ce privește legătura dintre motivația din timpul antrenamentelor și echipamentul sportiv, un studiu al cercetătorilor din cadrul „Northwestern University”, Statele Unite, au descoperit o influență semnificativă a hainelor în schimbarea comportamentului. În urma experimentelor, au observat că subiecții care au purtat un halat de laborator au fost mult mai concentrați la sarcinile care li s-au dat decât cei care erau îmbrăcați în haine de stradă. Prin analogie, echipamentul sportiv determină o concentrare a atenției și a resurselor de energie către exercițiile executate.

Conform autorilor studiului, totul ține de semnificația simbolică asociată obiectelor de îmbrăcăminte. Așadar, în momentul în care porți un echipament sportiv, devii mai activ și mai motivat să mergi la sală, să alergi sau să practici un sport de echipă, fie acest sport baschet, fotbal, volei, sau altele.

Pe lângă faptul că echipamentul sportiv te îndeamnă să faci sport, mai devreme sau mai târziu, acesta se uzează moral și mai trebuie câte un element nou. Gândește-te să-ți mai iei câte un tricou, o pereche de pantaloni scurți sau orice alt element al garderobei sportive pe care simți nevoia să-l mai schimbi. Pentru sporturile de echipă sau pentru alergare, echipamentele personalizate pot fi un factor motivațional important, chiar și la nivel de amatori.

Leave a Reply